Hoppa till innehållet
Logotyp, länk till startsidan

Pressröster

En konsert för finsmakare

Barockensemblen inledde med verk av Telemann, effektfullt och praktfullt, och avslutade med verka av Leclair, mycket intensivt och inspirerande presenterat.

--ideliga solistiska presentationer där stort tekniskt kunnande parades med starkt engagemang jämsides med ensemblespel i stark samklang.

Skaraborgs Läns Allehanda

Härligt och uttrycksfullt!

En tidlöst skön musik, spröd men ändå också livlig och kraftfull, framförd på ett mästerligt sätt av gruppen Stockholm Barock med äkta spelglädje och lekfullhet blandad med kunnighet och allvar.

Falköpings Tidning

Musik som aldrig dör

I andra satsen stämde plötsligt allt så där osannolikt. Många blixtrande impulser utbyttes. Dessa gjorde att det riktigt ilade till i några fraser. Tack.

En chaconne bildade bas för det mycket intensiva givandet och tagandet. Stockholm Barock äger en beundransvärd förmåga att ge varandra plats inom den mycket begränsade ytan. Och detta gör de i en tydlig och genomskinlig anda. -- Kvällen med Stockholm Barock blev en profilerat genomskinlig konsert, med musik av märken som aldrig dör.

Västerbottenskuriren

Sommarsköna barocktoner

Deras musicerande kännetecknades av rättförstådd stiltrogenhet, smidighet i samspelet, dock med bibehållen individualitet.

Smålandsposten

Insiktsfullt barockspel med kraft och spänst

Ett spel mättat av liv och engagemang genomsyrade hela programmet.
Bifallet var stort och välförtjänt. När ett barockprogram görs så här vill man gärna ha mer.

Uppsala Nya Tidning

Telemann kvällens clou i Domkyrkan

Ett synnerligen begeistrande Telemannstycke --- satser som varierade starkt i tempo och karaktär, men som förenades i en alltmer tätnad känslostyrka, kulminerade i en långsam, smärtsamt skön sats --- där Telemann rentav tar klivet in i romantiken, med sensuella sökande linjer.

Nya Wermlands Tidning

Träffsäker elegans

--dundrande succé --
--spelade utomordentligt bra och hanterade sina instrument med stor finess-- --många musikälskare som lyssnade andäktigt-- 

Östgötacorrespondenten
 

Handla

Köp vår senaste skiva!

Lyssna

Länkarna går till Youtube och öppnas i en ny webbläsarflik.

  1. P.A. Locatelli - Andante
  2. P.A. Locatelli - Allegro
  3. H. Purcell - Largo
  4. G.Ph. Telemann - Affettuoso
  5. G.Ph. Telemann - Vivace

 

Kontakta oss gärna på info@stockholmbarock.com